Umělý spánek - kóma

Chcel by som sa Vás opýtať na stav, keď je človek v umelom spánku. Kde je jeho vedomie? Je už v astrále, alebo ješte prítomne a vníma svojich blízkych?”
Juraj Budaj

Krásný den, Juraji, děkujeme za opravdu zajímavou otázku - je pravda, že toto téma velice často řešíme na workshopech astrálního cestování, ale na našem portálu je o něm pramálo informací. Pojďme to tedy napravit. 

Kóma

Člověk, který se nachází v kómatu, je svým vědomím v astrálních sférách, ze kterých může pozorovat své blízké a co se děje s jeho fyzickým tělem - to vše za předpokladu, že se nachází u svého těla a celá situace ho zajímá. 

Tento člověk však může od svého těla odejít a jít prozkoumávat astrální sféry, tedy již neví, co se odehrává s jeho hmotným tělem. Možná přijde až k neuvěření, že by nás přestalo zajímat naše tělo a rodina, ale jakmile astrálně vystoupíte, sami zjistíte, že odpoutání od hmotných věcí je téměř okamžité.

Celou situaci vnímáte s nadhledem a lehkostí. To, co se odehrává “dole” ve hmotě vám přijde pochopitelné, ale emočně se vás to již sotva dotýká. Takže půjdete poznávat veškeré možnosti astrální sféry - cestování kdekoli na planetě Zemi, pod mořem, ve vesmíru, kdekoli ve stvořeném univerzu. 

Navrácení do těla?

Když takto člověk v umělém spánku cestuje dostatečně dlouho, může i úplně zapomenout, že má hmotné tělo. Byli jsme u několika lidí v kómatu a rozmlouvali s nimi v astrálních sférách. Celou situaci jsme jim vysvětlili a dál se to odvíjí dvěma směry: 

1) “Chceš jít zpět do těla? Máš tam rodinu, děti, vnoučata.” “Ne, už nechci.” “Tak pojď dál, do vyšších sfér.” -> do několika dní fyzické tělo umírá.

2) “Chceš jít zpět do těla? Máš tam rodinu, děti, vnoučata.” “Ano, chci!” “Tak pojď zpět k tělu a já ti ukážu, jak se do něj napojit.” -> do několika dní se dotyčný z kómatu probere.  Nemůžeme nikoho nutit k činům, které sám nechce. Právě proto již lidi ležící v kómatu nenavštěvujeme - pozůstalí raději zůstávají v naději na návrat milovaného, než aby se již celá situace vyřešila.

Byť je tam možnost, že fyzické tělo umře a zemřelý půjde do vyšších sfér, což se v mnoha kulturách náramně a právem oslavuje. :) Ještě je možnost (kterou jsme osobně nezažili, ale nejde zcela vyloučit), že dotyčný se nachází v dlouhodobé paralýze, kdy je svým vědomím v astrálním těle, ale astrální tělo zůstává připoutáno k hmotnému. Tehdy člověk vše kolem sebe vnímá a navíc se mu realita hmotného světa prolíná s realitou astrální.

Nové a moderní audio meditace

Přejít na web

Tvá cesta k úspěšnému 
- materiálnímu životu
- harmonickým vztahům
- hlubokým duchovním prožitkům

Vstup do Astrální akademie

Astrální cestování

Poznej život nezávislý na hmotném těle

Chci astrálně cestovat