Rituální předměty - ano či ne?

"Přečetla jsem několik knih o čarodějnictví a už už jsem myslela, že jsem konečně našla co jsem hledala. Jen jedna věc mi pořád vrtala hlavou . Hned jak mě toto téma začalo zajímat , zapsala jsem si do svého deníčku: ''Chci být čarodějkou , abych se naučila plně ovládat svou energii a dokázala díky tomu léčit fyzické i psychické nemoci .

Chci umět pomáhat všem bytostem k uzdravení a radosti ze života''. V knihách o čarodějnictví jsem našla spousty zajímavých cvičení a způsobů jak rozšířit své vědomí. Ale hlavně také dlouhé seznamy nezbytných pomůcek , předmětů , amuletů , talismanů , symbolů , atd .... Popisy nejrůznějších složitých rituálů za použití výše uvedeného, samá přísná pravidla (v každé knize samozřejmě jiná ), vzývání všemožných božstev nespočtu různých panteonů a další a další nutné náležitosti.

Pořád ve mě hlodal pocit, že to všechno k ovládnutí své síly a naučení se s ní pracovat přece nemusí být potřeba. Že není třeba žádných podpůrných prostředků. A jak mi to tak vrtalo hlavou čím dál víc, ocitla jsem se najednou na Vašich  stránkách ,už ani nevím jak. Ještě ten den jsem podle Vašeho návodu dokázala spatřit slabou auru své ruky , byla jsem naprosto nadšená. druhý den ráno jsem to zkusila v koupelně při plném světle proti zdi a viděla jsem i barvu.

Ruka mi zářila světle modře.Taková nádhera! Kochám se tím teď několikrát denně, třeba i v práci na WC proti bílým kachlům :-) . Další den jsem pozorovala kolegu zezadu když seděl u počítače a bingo! Viděla jsem slabou auru jeho hlavy.

No a ještě ten den jsem se s nadšením přihlásila do Vašeho kurzu Astrální akademie, protože vše co jsem zatím na vašich stránkách láskyplného světa stihla prolítnout mi dává dokonalý smysl a už se nemůžu dočkat, co všechno mě s Vaší pomocí čeká. Děkuji že jste a přeji krásné dny." Johana Váš příběh je doopravdy velmi zajímavý a je krásné, jak jste sama během chvilky došla k prozření nad hmotu – není potřeba hmota (talisman), abych ovládla svou nehmotnou energii.

Petra Kučerová
"

Připomenutí

Ze začátku můžou talismany a amulety mnoha lidem pomoci. Je to připomínka, symbol, určitého aktu. Pakliže se rituální předmět používá stále k tomu samému účelu, stane se pro naše vědomí velmi silným spouštěčem síly – vezmu tento kámen do ruky a ucítím svou energii. Ale oni nepotřebují kámen, aby ucítili svou sílu, dokáží to i bez tohoto amuletu, ale je to pro ně těžké přijmout, je těžké přijmout, že oni jsou Vládci své Síly. Svou sílu předali amuletu. Místo toho, aby se sebevědomě postavili a nacítili svou sílu pomocí pevné vůle, intuice a dalších vybudovaných mentálních schopností, si vezmou berličku v podobě hmoty. V hmotě se pohybujeme a je nám velmi blízká, proto je tak jednoduché mít různé amulety pro štěstí.  Pro naše vědomí i podvědomí je příjemnější přijmout, že podkovička nám přinese štěstí, než abychom přijali zodpovědnost za svůj život a přiznali si, že to my, naše myšlenky, nám přinesly štěstí.

Hmota stahuje vědomí do pevnosti

Na druhou stranu jsou hmotné předměty velmi užitečné ve chvílích, kdy člověk nedokáže ještě plně ovládat svou mysl a trpí např. silnými depresemi. Takovýto člověk přijde za námi do terapeutické místnosti s žádostí o pomoc. Člověk trpící depresemi po většinou neovládá svou mysl, a tak je velmi složité ho vzít do hlubokých stavů vědomí. Proto dotyčného vezmeme do hluboké relaxace mysli, aby prožil žádoucí klid mysli a přiřadíme k tomuto stavu hmotný předmět (např. kamínek). Poté kdykoli na dotyčného začne dorážet deprese, stačí mu chytit kamínek do dlaně a hned si dokáže připomenout klid, který prožil u nás na lehátku. Díky tomu začne postupně ovládat svou mysl a postupem času zvládne odložit i kámen a převzít zcela zodpovědnost za své myšlenky.

Cesta s pomocí

Tedy pakliže je vše provedeno správně a precizně, může být amulet pomůckou, berličkou. Otázkou je, zda u této berličky zůstaneme a nebudeme se učit „sami chodit“, anebo půjdeme vědomě za svým a všechny berličky postupně odložíme.

Cesta vlastní

Astrální akademie učí veškerou sílu ovládnout prostřednictvím našeho vědomí, naší silné vůle a pevné mysli. Nic víc není potřeba. Zároveň se snažíme předat, že mnohem lepší poznání je praktické nežli teoretické. Proto Astrální akademie je postavena na praxi s minimem teorie. Chceme, aby každý Vládce (student Astrální akademie) k poznání došel sám, k svému vlastnímu, aby nehledal v meditacích to, co načetl v knihách, ale aby poznával sám sebe, a to na co je připraven.

Důkazné potvrzení

Není krásnějšího důkazu, kdy něco sami objevíme v meditaci, při mentálním či astrálním cestování a později za námi přijde kamarád, který se chce s námi bavit o znalostech, které se dočetl v knize a my s údivem zjistíme, že to, co se tam píše jsme doopravdy zažili, aniž bychom o tom dříve jen tušili. To je potvrzení, které všichni hledáme.   Je velký rozdíl přečíst si v knize, že např. anděl je takový a takový, najdeme ho tam a tam. My tam svým vědomím jdeme a opravdu ho tam uvidíme. Ale v tu chvíli si již můžeme říct... "no jo.. co když jsem si to ale jen vymyslel a představil na základě té knihy?" Anebo když sami toho anděla potkáme a později zjistíme, že náš prožitek se naprosto shoduje s popisem z knihy.   Tedy mi doporučujeme přesný opak, než je momentální trend ve společnosti. Říkáme: Málo čtěte a studujte různé materiály, ale o to více času věnujte praxi a vlastnímu poznání.  

Komentáře

"Dobrý den. Krásně a samozřejmě moudře napsáno! Všechny vaše textové zprávy v emailech si prožívám. A velice mi osobně pomáhá i to, že vím, že jste a jací jste! I jen toto mě posouvá kamsi dál. S láskou vás zdravím."
Zdenka

 

Nové a moderní audio meditace

Přejít na web

Tvá cesta k úspěšnému 
- materiálnímu životu
- harmonickým vztahům
- hlubokým duchovním prožitkům

Vstup do Astrální akademie

Astrální cestování

Poznej život nezávislý na hmotném těle

Chci astrálně cestovat